Financieel advies

Hoewel u zelf een aantal financiële producten uitstekend zelf kunt afsluiten, is een deel van de financiële vraagstukken vaak behoorlijk ingewikkeld. Want wat heeft u nodig om, op het moment dat u met pensioen gaat, de wereld wilt verkennen wanneer dit is wat u nastreeft? En op welke wijze moet u vermogen opbouwen om uw wensen te kunnen uitvoeren? Sparen, beleggen, aflossen op de hypotheek of onroerend goed kopen? De juiste keuzes maken kan u veel geld besparen en soms zelfs opleveren. Een goede financieel adviseur kan helpen hiervoor de juiste richting te kiezen.

Ook banken en verzekeraars kunnen u natuurlijk van advies voorzien. Maar zij leveren vanzelfsprekend zelf ook de financiële producten. Daarom adviseren medewerkers van dit soort aanbieders meestal alleen over producten van hun eigen organisatie of sturen er op aan dat u die gaat afnemen.

Wij bieden zelf geen financiële producten aan en werken geheel onafhankelijk van de aanbieders van dergelijke producten. Hierdoor bent u met Xantèr verzekerd van een onafhankelijke adviseur die ook vaak voor u als bemiddelaar op kan treden. Wij gaan voor u op zoek naar de beste oplossing, laten de verschillen zien en bespreken met u de consequenties.

Het kan lastig zijn om een dergelijke betrouwbare adviseur te selecteren, want over welke garanties kunt u beschikken en hoe wordt het spreekwoordelijke kaf van het koren gescheiden? Belangrijk hierbij is dat Xantèr aantoonbaar langdurige ervaring heeft opgedaan in dit werkveld en goede resultaten heeft bereikt over een periode van meer dan vijfentwintig jaar. Daarnaast heeft Xantèr als onafhankelijk adviseur een zorgplicht. Dat betekent dat wij volgens de Wet Financieel Toezicht (WFT) u bijvoorbeeld geen complex product mogen adviseren dat niet bij u zou passen.

Na het eerste gesprek kunnen wij een schatting geven van de vergoeding die wij voor onze inspanningen nodig denken te hebben. Wij doen dit op basis van een vast bedrag zodat u precies weet waar u aan toe bent. U zult zien dat wij zeer marktconforme bedragen rekenen hoewel u misschien verwacht dat wij ons met onze ervaring en expertise misschien aan de bovenzijde van de markt zouden kunnen begeven.

Voor onze inschatting stellen wij een offerte op zodat u dit ook met eventuele andere aanbieders kunt vergelijken. Er staat in dit document hoeveel werk wij denken te moeten doen voor het bedrag dat wij hiervoor vragen en hoeveel aanbieders wij daarbij zullen vergelijken.

Vanzelfsprekend kunnen wij alleen een passend advies geven, wanneer wij over de juiste informatie over uw omstandigheden beschikken. Wij geven daarom vooraf aan welke gegevens wij hiervoor nodig hebben zodat u achteraf niet ineens voor vervelende verassingen komt te staan.