Fiscale eindejaarstips

  • Spaarloon stopt per 1 januari. Nu nog gebruik maken van de maximale jaarlijkse storting (EUR613) is aantrekkelijk. De storting gaat ten laste van het bruto inkomen, terwijl de bedragen vanaf 1 januari al weer belastingvrij op te nemen zijn.

  • Ondernemers kunnen door in 2011 nog een investeringscontract te ondertekenen, ook in 2012 en de volgende jaren profiteren van versnelde afschrijving.
  • De levensloopregeling stopt voor nieuwe deelnemers na 1 januari. Door te zorgen dat er vóór 1 januari een bedrag van ten minste EUR 3.000 op de levenslooprekening staat, kan de rekening (en het saldo) toch nog volgens de oude regeling voortgezet worden.
  • Doe betalingen nog in 2011. Omdat de bedragen die u nog in december overmaakt, niet meer tot uw vermogen in BOX III horen op de peildatum van 1 januari 2012, bespaart u 1,2% inkomstenbelasting over deze bedragen.
  • Voor ondernemers: wacht met een eventuele dividenduitkering tot na 1 januari. Hiermee voorkomt u dat de netto uitkering wordt meegenomen in de berekening van uw vermogen in box 3.
  • Win de Oudejaars Staatsloterij ! Een prijs is altijd meegenomen, maar sinds dit jaar extra aantrekkelijk. Over de prijs betaalt u pas in 2012 belasting (box 3). Tot dit jaar was moest de prijs nog bij uw vermogen per 31 december opgeteld worden. Hierdoor moest u in een aantal gevallen nog eens 0.6% extra belasting betalen.
  • Stort lijfrentepremies nog dit jaar als u de premie over 2011 in aftrek wil brengen! Het is sinds dit jaar niet meer mogelijk om dit met terugwerkende kracht te doen. Het kan daarom nodig zijn om kwartaalpremies aan te passen zodat de laatste premie nog net in dit jaar valt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.