Sparen en beleggen

De effectenbeurzen waren de afgelopen maanden weer zeer bewegelijk. De AEX staat zo´n 13% lager dan 1 januari en de wereldwijde index (MSCI-world) staat zo´n 4,8% lager dan het begin van het jaar. Obligatie beleggingen hebben het dit jaar iets beter gedaan.
In beleggersland wordt altijd gezegd dat langs de rand van de afgrond de mooiste bloemen groeien.

Kortom, wie op zoek is naar een mooi rendement, moet risico´s nemen. In de laatste jaren is het bekende gezegde" wie mooi wil zijn, moet pijn lijden" meer op zijn plaats geweest.
Toch zijn wij niet van mening dat beleggers na deze slechte jaren de beurs moeten verlaten. Wel is het zaak de risico´s die je wil nemen opnieuw tegen het licht te houden. Daarna is het zaak om bij de samenstelling van de portefeuille rekening te houden met de economische vooruitzichten.  Banken en beleggingsinstellingen spelen daar steeds beter op in. Wij helpen u graag met het maken van de juiste beslissingen voor uw beleggingen.
Gelukkig kunt u nu ook profiteren van de turbulentie  op de kapitaal markten. Banken zijn bereid om steeds hogere rentes te vergoeden op spaarrekeningen en deposito´s. Een variabele rente  rond 3% en een tarief boven 4 % voor deposito´s is goed haalbaar.
Omdat elk voordeel zijn nadeel (kan) hebben, is het toch zaak om even goed te kijken naar de voorwaarden voordat u uw spaargeld overboekt.
Uiteraard adviseren wij u graag hierover.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.