Lost u te weinig af op uw hypotheek?

U kunt tot 1 april aanstaande nog belangrijke aanpassingen doen om op fiscaalvriendelijke wijze uw aflossing veilig te stellen. Praktijk leert dat de meeste mensen te weinig aflossen op de bestaande hypotheek. Men kocht een woning in de tijd dat iedereen er vanuit ging dat de woning wel meer waard zou worden. De economische crisis brengt ons weer met beide benen op de grond.

U heeft nu nog de kans om kosten te besparen op de aflossing van uw hypotheek. Neem daarom contact met ons op als u:

  • zich herkent in één van deze situaties en u hierover vragen heeft of advies wilt.

  • in het verleden een aflossingsvrije hypotheek heeft afgesloten zonder een daaraan gekoppeld spaar- of beleggingsproduct. U kunt voor 1 april nog zo’n spaar- of beleggingsproduct aanschaffen, onder fiscaal gunstige regels. U kunt dit product sluiten met een garantie (eindkapitaal staat vast) of zonder garantie (meer risico met eventueel een hoger of lager gewenst eindkapitaal). Voorwaarde is dat dit product een minimale looptijd heeft van 20 jaar. Dit is meestal gunstiger dan een annuïteitenhypotheek.

  • Als u een beleggingshypotheek heeft, maar de resultaten vallen tegen en/of u betaalt er veel voor zonder het gewenste resultaat. U kunt voor 1 april het product wijzigen naar een variant die u meer zekerheid geeft over het uiteindelijke eindkapitaal dat u nodig heeft om – een deel van – uw huis af te kunnen lossen.

  • Als u een pensioentekort heeft. U kunt uw pensioen aanvullen, zodat u straks meer geld heeft om uw huis te blijven betalen.

  • Als u denkt dat u over een aantal jaren niet genoeg geld heeft om uw huis af te lossen op de datum dat de hypotheek afloopt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.