Uw hypotheek en de kabinetsformatie

De hypotheekrenteaftrek was een van de belangrijkste thema´s van de Tweede Kamer verkiezingen. Dit geldt ook voor de formatie tussen VVD en PvdA. Dat er wat gaat veranderen, is zo goed als zeker. Immers, er ligt al een Lenteakkoord waarin een beperking van de renteaftrek is opgenomen. Het is nu moeilijk te zeggen of bovengenoemde partijen tot andere afspraken komen. Zodra er meer duidelijkheid komt, dan komen we hier uitgebreid op terug.

Wat kunt u nog doen?

Volgens het Lenteakkoord kunt u vanaf 1 januari 2013 alleen nog maar gebruik maken van renteaftrek op uw hypotheek door middel van een annuïtair aflossingsschema. U lost dan in maximaal 30 jaar elke maand een deel van uw hypotheek af. Dit geldt alleen voor nieuw af te sluiten leningen. Voor uw bestaande hypotheek geldt een eerbiedigende werking. Dit geldt ook voor bestaande kapitaalverzekeringen, zoals uw spaar- en/of beleggingsverzekering.

U kunt dus vanaf 1 januari 2013 geen bankspaarhypotheek of een kapitaalverzekering eigen woning afsluiten met behoud van hypotheekrenteaftrek. Dit was vaak een gunstiger oplossing om uw lasten te beperken. Onze klanten met een aflossingsvrije lening, al dan niet in combinatie met een beleggingsproduct, adviseren wij dan ook te overwegen alsnog de huidige hypotheek om te zetten naar een bankspaarhypotheek met een spaarrekening eigen woning (SEW). Uiteraard kunnen wij u helpen in de afwegingen die hiermee gepaard gaan. Met dit product kunt u belastingvrij en gegarandeerd het gewenste kapitaal opbouwen. Mits u zich uiteraard aan de fiscale spelregels houdt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.