Vermogensadvies volgens Xantèr

Rendement op sparen zorgelijk?
Bij het verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2010 is het onderwerp beleggen en vermogen voor veel van onze cliënten een punt van aandacht en zelfs zorg geworden. Door de lage spaarrentes van het afgelopen jaren heeft geen enkele spaarder het fictieve rendement van 4% in Box III gehaald. Dit rendement ook vaak meegenomen in de berekeningen voor pensioen in eigen beheer.

Wat nu?
Om meer rendement te halen zult u moeten beleggen. Om te beginnen is het belangrijk te beseffen dat beleggen meer is dan het kopen en verkopen vaan aandelen. Ook obligaties, garantiefondsen en vastgoedfondsen maken deel uit van een goed gespreide portefeuille. Bij veel beleggers maken aandelen geen of maar een beperkt deel uit van de portefeuille. Toch weten zij een beter rendement te halen dan de gemiddelde spaarrekening. Klinkt logisch, maar hoe en waarin beleg je dan? 

Achteraf is het makkelijk aan te geven waarin u had moeten beleggen. Na het dieptepunt van de aandelenmarkten in 2008, had u veel in aandelen en grondstoffen moeten beleggen. Vooral in de opkomende markten. Als u dan voor de Tsunami in Japan en de politieke onrust in Noord Afrika de aandelen verkocht had, dan had u nu met een gerust gevoel aan het paasontbijt gezeten.

Helaas is de praktijk weerbarstiger. Er bestaat niet één vorm van beleggen, timing is in de praktijk verschrikkelijk moeilijk en de mate waarin u risico´s kan en wil accepteren, is anders dan die van uw buurman en vaak zelfs van die van uw partner.

Wat doet Xantèr?
Wij zien beleggen als een middel om doelen te bereiken, niet als een doel op zich. Daarom hebben we ook geen eigen beleggingsrekening, fondsen of eigen adviesafdeling die u vertelt welk specifieke fonds u moet kopen of verkopen. Samen met u brengen wij in kaart hoe uw vermogen er uit ziet, wat de doelen voor de toekomst zijn en hoe u denk over risico´s. Op basis daarvan geven wij aan welke beleggingsvorm het beste bij u past, welk lange termijn rendement u kunt verwachten en welke beleggingsinstelling (banken, vermogensbeheerders of verzekeraars) voor u een passende oplossing hebben. Bovendien kunnen we een analyse maken waarin we doorrekenen hoe waarschijnlijk het is dat u bepaalde doelstellingen zult halen. Deze analyse is een goed hulpmiddels bij het bepalen van het risico dat u kan en wil lopen.

Regelmatig kijken wij met u of de uitgangspunten nog kloppen. Bovendien beoordelen wij of uw bank het in relatie tot andere partijen goed heeft gedaan. Vaak zitten wij samen met u bij de vermogensbeheerder als hij of zij de jaarlijkse toelichting geeft op de prestaties. Als deze niet naar wens zijn, kan het een goede reden zijn om over te stappen naar een andere partij.

Wat kunt u doen?
Wij nodigen u dan ook graag uit om eens samen met u uw huidige beleggingen tegen het licht te houden. Een ding weet u dan zeker, u loopt geen risico dat uw vermogen niet de noodzakelijke aandacht krijgt! Meer weten of een afspraak maken? Neemt u vooral contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag verder.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.