Wat te doen met bestaande beleggingsverzekeringen (kapitaalverzekeringen)?

Het kan zijn dat u nog een kapitaalverzekering eigen woning heeft waarin u belegt in fondsen. U kunt de beleggingsverzekering nog steeds omzetten in een spaarrekening eigen woning (SEW) of een beleggersrekening eigen woning(BEW). Wij noemen dit fiscaal geruisloze voortzetting (FGV).

Voorwaarde is wel dat bij voortzetting de (maandelijkse) premie niet hoger mag zijn dan de bestaande termijnpremie. De premie is dus het uitgangspunt en niet het gewenste eindkapitaal. Of dit wenselijk is, hangt van verschillende factoren af.

Als u toch nog uitzicht wenst te behouden op een hogere eindopbrengst in vergelijking tot een gegarandeerde SEW-rekening, dan geniet beleggen de voorkeur. Dit sluit dan beter aan bij uw risicoprofiel. De afweging is dan of u uw beleggingsverzekering wenst om te zetten in een BEW-rekening. U blijft dan beleggen maar zonder risicoverzekering.

Dit kan interessant zijn omdat u dan in betere fondsen belegt en/of de kosten lager uitvallen. Door het wegvallen van de verzekering bij overlijden belegt u meer in premie in de fondsen. Vaak is dan nog wel een losse overlijdensrisicoverzekering noodzakelijk. Gezien de daling van de tarieven voor een dergelijke verzekering, geniet dit vaak de voorkeur. Wat voor u het beste past, is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. In een persoonlijk gesprek kunnen we dit samen met u doornemen.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.