Voor ondernemers

Als directeur-grootaandeelhouder bent u eigenaar en werknemer tegelijk. Dit betekent dat u veel mogelijkheden heeft om pensioen op te bouwen omdat u daar zelf over kunt beslissen. Dit was tot 1 april 2017 ook mogelijk binnen uw eigen BV. U werkte dan in loondienst van de rechtspersoon, meestal een besloten vennootschap, waarvan u de aandeelhouder bent.

De directeur-grootaandeelhouder bepaalt zijn eigen arbeidsvoorwaarden. U kunt, tot op zekere hoogte, bijvoorbeeld uw eigen salaris bepalen en een eigen pensioenregeling treffen. Hierbij kunt u kiezen voor de meest optimale pensioenregeling, maar daar betaalt u dan ook vaak flink voor. Xantèr adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw pensioenregeling zodat u de meest geschikte en gunstige regeling voor uzelf kunt treffen. Voor de directeur-grootaandeelhouder regelt Xantèr het individuele pensioen. Indien gewenst kan dit in combinatie met een financiële planning voor de privé-situatie.

Wat wij doen voor ondernemers
Onze pensioenadviseurs adviseren welke pensioenregeling het beste bij uw bedrijf en bij uw werknemers past.
Dankzij de second opinion van Xantèr krijgt u inzicht in het pensioen voor uw werknemers en waar de verbeterpunten liggen.
Een goed financieel plan zorgt ervoor dat uw financiele situatie en beslissingen zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter om teruggebeld te worden.