Xavier Crince Le Roy

Xavier Crince Le Roy (1965) is na zijn studie Bedrijfskunde als management trainee begonnen bij de ABN AMRO Bank. Na diverse functies in het kantorennet en op het hoofdkantoor van deze bank heeft hij de overstap gemaakt naar AMEV. Binnen AMEV was hij eind jaren negentig verantwoordelijk voor het project "Financiële Planning voor adviseurs".

Xavier werkte bij AMEV samen met Cees Baard, een van de grondleggers van financiële planning in Nederland. Door zijn gedrevenheid en de nieuwe manier van adviseren, vakinhoudelijk en gericht op de wensen en behoeften van de klant in plaats van productgedreven, besloot Xavier in het jaar 2000 als zelfstandig financieel planner te starten.

Voor Finsens Planning richtte hij het Utrechtse kantoor op, dat in 2005 verder is gegaan als zelfstandig bedrijf, onder de naam Xantèr, de financieel planner.

Binnen Xantèr richt Xavier zich vooral op pensioenadvies voor bedrijven, advisering voor DGA's en financieringen (hypotheken). Door zijn ruime ervaring lukt het hem de meest complexe zaken duidelijk uit te leggen en in onderhandelingen met banken en verzekeraars voor zijn cliënt het beste resultaat te halen.

Daarnaast is Xavier ook actief als consultant/projectmanager voor bedrijven. Met zijn achtergrond, is hij uitermate geschikt voor projecten op het snijvlak van  marketing, sales en business development.
Of als interim-pensioenadviseur en/of -manager.

Xavier is in zijn vrije tijd te vinden op de tennisbaan, waar hij al jaren met veel plezier en succes competitie speelt. Daarnaast is hij elke winter op de piste te bewonderen en kookt hij graag met zijn kookclub.

Als adviseur is Xavier lid van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen, de Vereniging FFP en Erkend Financieel Adviseur.

Xavier is per e-mail te bereiken op xavier@xanter.nl.

LinkedIn profiel Xavier Crince Le Roy
over-xavier-v.jpg